Rybí tuk – podstatný zdroj omega-3 mastných kyselin

10/07/2018 Petr 0

Rybí tuk je tuk obsažený v rybích tkáních. Takovým konstatováním jsme zřejmě nikoho  nešokovali. Zajímavější jsou ovšem jeho vlastnosti. Obsahuje totiž omega-3 mastné kyseliny, a to konkrétně kyselinu eikosapentaenovou (EPA) a dokosahexaenovou (DHA). Nutno dodat, […]

Kešu ořechy – víte, jako moc jsou zdravé?

03/07/2018 Petr 0

Kešu ořechy se začínají stále více používat vedle tradičně využívaných lískových, vlašských či burských oříšků. Jedná se ale vlastně o nažky z nepravého plodu stromu ledvinovník západní (Anacardium occidentale L.), který je řazen do čeledi ledvinovníkovitých. […]

Cizrna beraní – zdravá luštěnina pro celou rodinu

08/06/2018 Petr 0

Cizrna, které se říká i „římská hrách“, patří mezi kvalitní luštěniny, které jsou velmi prospěšné. Na rozdíl od podobných rostlin navíc nenadýmá, což je její další vynikající vlastností. Kromě toho se jedná o vhodnou potravinu […]

1 2 3 4 5 6