Rybí tuk: podstatný zdroj omega-3 mastných kyselin

01/02/2017 Bylinkovo.cz 0

Rybí tuk je tuk obsažený v rybích tkáních. Takovým konstatováním jsme zřejmě nikoho  nešokovali. Zajímavější jsou ovšem jeho vlastnosti. Obsahuje totiž omega-3 mastné kyseliny, a to konkrétně kyselinu eikosapentaenovou (EPA) a dokosahexaenovou (DHA). Nutno dodat, […]

Arganový olej a jeho účinky

18/09/2016 Bylinkovo.cz 0

Aktuálně je používáno čím dále více rostlinných olejů. V posledních letech se kupříkladu dostává do obecného povědomí tzv. arganový olej, který je především ceněnou přírodní kosmetikou. Nejprve ale trocha teorie. Tento produkt je získáván z […]

Kokosový tuk a jeho univerzální využití

16/06/2016 Bylinkovo.cz 0

Zdravá výživa je jedno z nejdiskutovanějších témat poslední let. Existují samozřejmě potraviny, které mají na zdraví mnohem lepší vliv než jiné. Vezměme si kupříkladu různé zelené super-potraviny, a proti nim postavme třeba tučná jídla. Jenže pro […]