Javorový sirup – výrazně zdravější sladidlo než cukr

26/03/2018 Petr 0

Lívance, vafle či zmrzlinové poháry s javorový sirupem jsou známy všem milovníků amerických filmů. Nejedná se přitom o žádnou náhodu, neboť tato přísada pochází z listnatého stromu s názvem Javor cukrový (Acer saccharum Marsh.), jehož domovina je v severovýchodní Americe. […]

Teff (milička habešská) – potravina budoucnosti?

15/11/2017 Petr 0

Teffová semena jsou velmi zdravá. Díky vysokému obsahu železa velmi dobře působí při anémii (chudokrevnosti) a přítomný vápník účinkuje i proti osteoporóze (řídnutí kostí), vše ale postupně… Výskyt: Habeš je výraz, který dříve označoval dnešní […]

Spirulina – jako potravinová bomba

24/06/2017 Petr 0

Spirulina skutečně obsahuje velké množství účinných látek, takže např. z hlediska proteinů jde o jeden z nejlepších rostlinných zdrojů vůbec. Jedná se tedy o výtečný doplněk pro vegetariány a vegany – vše ale postupně… Výskyt: […]

Acerola – zdraví prospěšná barbadoská třešeň

10/05/2017 Petr 0

Acerolu si u nás můžete pořídit především jako prášek, který má mírně kyselou chuť. Ten můžete následně přimíchat do různých nápojů, tedy např. do ovocných čajů, džusů či šťáv, případně jej využít při přípravě smoothie, […]

1 3 4 5 6