Kuskus s hlívou ústřičnou (recept): zdravý oběd snadno a rychle

Hlíva ústřičná je houba, která je aktuálně považována za jednu z nejzdravějších kuchyňských surovin. Připravíte-li si tedy kuskus s hlívou ústřičnou, nejenže si pochutnáte na výtečném obědě, ale zároveň uděláte něco pro své zdraví. Zatímco hlíva např. účinně podporuje imunitu a pomáhá s mnoha neduhy, kuskus (krupice z ječmene, pšenice či prosa) podporuje trávení a je vhodný i při hubnutí.

Připravíme si:

  • hlíva ústřičná
  • kuskus
  • cibule
  • kořenová zelenina
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření
  • mražený hrášek
  • bylinky

Fáze 1: Kuskus s hlívou ústřičnou si připravíme tak, že na troše oleje dáme zesklovatět cibulku a na proužky nakrájenou hlívu. Přidáme kořenovou zeleninu a necháme podusit.

Fáze 2: Následně ještě přidáme nakrájenou červenou papriku. Směs osolíme a opepříme, případně doplníme o provensálské koření a mražený hrášek. Poté necháme ještě 10 minut restovat.

Fáze 3: Nakonec do směsi přimícháme hotový celozrnný kuskus a můžeme ještě ozdobit bylinkami.

Sdílet příspěvek:

Ricinový olej: zdroj zdraví a krásy celého těla

Nápoje a oleje
12/01/2024 Petr Sivok 0
Ricinový olej je vyráběn ze semen skočce obecného neboli ricinovníku (Ricinus communis), přičemž obsahuje značné množství mastných kyselin. Jeho uplatnění je tedy opravdu široké. Používá se kupříkladu při výrobě barviv, plastů, vosků či maziv. Na [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*