Polévka z hlívy ústřičné (recept): zdravá dobrota (nejen) na sobotní oběd

Hlíva ústřičná je velmi zdravá houba, které je aktuálně věnováno mnoho pozornosti. Taková polévka z hlívy ústřičné je proto vynikající dobrota třeba na sobotní či nedělní oběd. Tato houba totiž může pomoci obranyschopnosti organismu (imunitě), která chrání proti všem onemocněním. Hlíva má navíc kladný vliv na zažívání, stejně jako třeba na stres.  

Připravíme si:

  • cibule
  • hlíva ústřičná
  • lžíce mouky
  • troška mleté papriky
  • sůl a pepř
  • kmín
  • brambory na kostičky
  • kořenová zelenina
  • stroužek česneku
  • majoránka

Postup: Na kousku másla osmažíme cibulku a hlívu ústřičnou nakrájenou na proužky. Přidáme lžíci mouky, trošku mleté papriky, zasmažíme a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, brambory na kostičky, kořenovou zeleninu a povaříme vše do měkka. Před koncem přidáme stroužek česneku a majoránku. Na talíři dozdobíme bylinkami. 

Sdílet příspěvek:

Dýňový olej: žijte zdravěji a pochutnejte si

Koření a kuchyně
23/05/2022 Petr Sivok 0
Dýňový olej patří mezi zdravé rostlinné tuky, který pokrmům dodá výtečnou ořechovo-kořenitou chuť. V kuchyni jej navíc můžete použít mnoha způsoby. Dýňový olej je získáván lisováním dýňových semínek. Nejenže se hodí k dochucení různých pokrmů, ale [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*