Omeleta s hlívou ústřičnou (recept): připravte si zdravou dobrotu

Hlíva ústřičná je zdravá houba, které je v posledních letech věnováno mnoho pozornosti. Taková omeleta s hlívou ústřičnou je přitom i chuťově vynikající. Tato dřevokazná houba má v každém případě pozitivní vliv na imunitu (obranyschopnost organismu), přičemž zvyšuje odolnost proti infekcím a zánětům. Kladně působí rovněž na vysokou hladinu cholesterolu a cukru v krvi, psychické potíže (stres) a trávení (zlepšuje funkčnost střev).

Omeleta s hlívou ústřičnou (recept): připravte si zdravou dobrotu

Připravíme si:

  • hlíva ústřičná
  • červená paprika
  • sůl a pepř
  • vejce
  • bylinky

Postup: Na oleji zpěníme cibulku a na proužky hlívu ústřičnou. Chvilku podusíme, přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku, osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vajíčky. Omeleta s hlívou ústřičnou je vynikající, můžeme ji ale ještě posypat bylinkami.

Sdílet příspěvek:

Jakon: sladká zelenina, která pomáhá s mnoha neduhy

Ovoce a zelenina
13/03/2023 Petr Jiránek 0
Jakon je méně známá zelenina, která pochází z Jižní Ameriky a mnohé překvapí svou sladkou chutí. Navíc se jedná o zdravou potravinu, což je ideální kombinace. Výskyt: jakon pochází z Jižní Ameriky, konkrétně z teplejších andských oblastí. Používán [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*