Třešňovo-jahodový sirup (recept): výtečný zdroj vitamínu C

Třešně a jahody patří mezi oblíbené ovoce, které je navíc zdravé. Pokud si tedy podle našeho návodu připravíte třešňovo-jahodový sirup, nejenže budete mít k dispozici chutný nápoj, ale zároveň bude obsahovat velké množství účinných látek jako např. vitamínu C, díky čemuž může mít výtečné antioxidační vlastnosti a kladně působit i na imunitu. Navíc je bez umělých přísad.

Připravíme si:

  • třešně a jahody
  • 1 citron
  • 750 g cukru
  • lžíce kyseliny citronové či citronové šťávy
Třešňovo-jahodový sirup (recept): výtečný zdroj vitamínu C

Fáze 1: Ovoce opereme, dáme do hrnce, nahrubo rozmačkáme a zalijeme převařenou vychladlou vodou tak, aby bylo potopené. Můžeme přidat na kolečka nakrájený citron (pokud není bio, tak bez kůry a semínek). Necháme v chladu 24 hodin.

Třešňovo-jahodový sirup (recept): výtečný zdroj vitamínu C
Třešňovo-jahodový sirup (recept): výtečný zdroj vitamínu C
Třešňovo-jahodový sirup (recept): výtečný zdroj vitamínu C
Třešňovo-jahodový sirup (recept): výtečný zdroj vitamínu C

Fáze 2: Ovoce ještě jednou promačkáme ve vodě a přes plátýnko vzniklou tekutinu přecedíme a vymačkáme. Přidáme 750 g třtinového nebo bílého cukru, který necháme rozpustit a použijeme i lžíci kyseliny citronové nebo citronovou šťávu (můžeme dle chuti).

Třešňovo-jahodový sirup (recept): výtečný zdroj vitamínu C

Fáze 3: Třešňovo-jahodový sirup nakonec pasterizujeme (zahříváme na max. 60 °C) a nalijeme do čistých horkých sklenic (vytažených z trouby), ihned uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto chytne víčko a sirup nám vydrží až do příští sklizně. Po otevření uchovávejte třešňovo-jahodový sirup raději v chladu.

Sdílet příspěvek:

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*