Tahini pasta – ochutnali jste někdy pastu ze sezamu?

Tahini je pasta ze sezamu, která se používá na mnoha místech světa a aktuálně je velkým hitem také na Západě. Výborně totiž chutná a zároveň obsahuje vysoké množství vápníku a některých vitamínů.

Kde hledat původ tahini?

Historie tahini se zřejmě začala psát ve starověku. Často je ostatně spojováno se starověkou Persií. Asi největšího významu však dosáhlo v Izraeli, kde byla sezamová pasta dokonce považována za svaté jídlo. Postupem času se však rozšířila i na mnohá další území. Zatímco v Evropě a v Přední Asii se tahini vyrábí z loupaných semínek, ve východní Asii se používají semínka neloupaná. Pasta se ovšem dostala také do Afriky a v novodobé historii také do dalších částí světa.

Pokračování článku o tahini na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Sirup z meduňky – skvělý pro zklidnění žaludku

Recepty
11/10/2018 Katerina 0
Meduňka lékařská (lat. Melissa officinalis) je bylinka, která je hojně využívána pro své léčivé účinky, ale díky citrónově-mátové vůni a příchuti nalezla uplatnění rovněž v rámci přípravy pokrmů. Meduňka je vyhledávána především pro zklidňující účinky. [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*