Ochutnali jste někdy pastu ze sezamu? Je velmi chutná a také velmi zdravá, třeba na kosti a zuby

Tahini je pasta ze sezamu, která se používá na mnoha místech světa a aktuálně je velkým hitem také na Západě. Výborně totiž chutná a zároveň obsahuje vysoké množství vápníku a některých vitamínů.

Kde hledat původ tahini?

Historie tahini se zřejmě začala psát ve starověku. Často je ostatně spojováno se starověkou Persií. Asi největšího významu však dosáhlo v Izraeli, kde byla sezamová pasta dokonce považována za svaté jídlo. Postupem času se však rozšířila i na mnohá další území. Zatímco v Evropě a v Přední Asii se tahini vyrábí z loupaných semínek, ve východní Asii se používají semínka neloupaná. Pasta se ovšem dostala také do Afriky a v novodobé historii také do dalších částí světa.

Pokračování článku o tahini na Jímeto.cz…….

Sdílení příspěvku přes sociální sítě:

  • 4
    Shares

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*