Chimichurri omáčka – máme pro vás chutnou a velmi zdravou omáčku na grilované maso

Chimichurri je studená omáčka, jejíž původ je nutné hledat na jihoamerickém kontinentu. Jedná se o vynikající (a zdravou) pochutinu ke grilovanému masu, ale její využití je širší.

Historie omáčky chimichurri

Chimichurri je nejslavnější argentinská omáčka. Co se týče původu, pravděpodobně ji vynalezli místní kovbojové či gaučové (pasáci dobytka v pampách), ačkoli není jisté, kdy k tomu došlo. Každopádně se hovoří se o tom, že chtěli vylepšit chuť masa, které si dělali ve volné přírodě na otevřeném ohni. Původně přitom používali sušené bylinky, jež jsou vhodnější na přepravu. Vzhledem k tomu, že se v Argentině stýkají kuchyně různých kultur, chimichurri existuje v mnoha variantách.

Pokračování článku o chimichurri na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Důležité minerály pro lidské zdraví

Vitamíny a minerály
30/11/2019 Petr Sivok 0
Kromě bílkovin, sacharidů a tuků potřebuje lidské tělo také další podstatné látky pro život. Jedná se především o vitamíny a minerály, které tedy musí být nedílnou součástí stravy člověka. Obsaženy jsou přitom v mnoha potravinách. [...]

Z čeho uplést pomlázku? Máme několik možností

Rady, tipy a novinky
08/04/2020 Petr Sivok 0
Velikonoční týden je v plném proudu. K oblíbeným svátkům jara se váže řada tradic, z nichž k těm nejrozšířenějším patří výroba pomlázky. Nejčastěji se k pletení používají vrbové proutky. Z jakého druhu vrby lze získat ty správné a čím se dají [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*