Chimichurri omáčka – máme pro vás chutnou a velmi zdravou omáčku na grilované maso

Chimichurri je studená omáčka, jejíž původ je nutné hledat na jihoamerickém kontinentu. Jedná se o vynikající (a zdravou) pochutinu ke grilovanému masu, ale její využití je širší.

Historie omáčky chimichurri

Chimichurri je nejslavnější argentinská omáčka. Co se týče původu, pravděpodobně ji vynalezli místní kovbojové či gaučové (pasáci dobytka v pampách), ačkoli není jisté, kdy k tomu došlo. Každopádně se hovoří se o tom, že chtěli vylepšit chuť masa, které si dělali ve volné přírodě na otevřeném ohni. Původně přitom používali sušené bylinky, jež jsou vhodnější na přepravu. Vzhledem k tomu, že se v Argentině stýkají kuchyně různých kultur, chimichurri existuje v mnoha variantách.

Pokračování článku o chimichurri na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Botanická zahrada v Teplicích

Bylinkové zahrady
29/10/2016 Petr Sivok 0
Na konči října jsme navštívili botanickou zahradu v Teplicích, přestože roční doba není zrovna ideální, bylo v zahradě k vidění mnoho krásných rostlinek i bylinek. Botanickou zahradu v Teplicích můžeme rozdělit na 3 části, hned u [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*