Worcestrová omáčka – může pozitivně působit třeba na trávení

Worcesterová omáčka patří mezi oblíbená tekutá koření (stejně jako třeba „sójovka“). Pokrmům dodává nezaměnitelnou chuť, nicméně v tom se všechny její výhody nevyčerpávají.

Původ Worcesterové omáčky

Má-li „Worcester“ dlouhou historii, není tak úplně jasné, ačkoli se ví, že se omáčka podobného složení vyráběla už ve starověku, a to v Římské říši. Abychom se však něco dozvěděli o její současné podobě, budeme se muset v čase posunout daleko do budoucnosti. První Worcesterové omáčky se totiž začaly vyrábět v roce 1837 a na trh je dodávala britská společnost Lea & Perrins, jež sídlila ve Worcesteru a dnes se jedná o obchodní známku společnosti Kraft Heinz z USA.

Pokračování článku o worcesterové omáčce na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Přírodní léky na alergie, které mohou pomoci

Přírodní léky na
27/10/2019 Petr Sivok 0
Alergie mohou být velmi nebezpečné. Ačkoli existují různé přírodní léky, které vám mohou částečně pomoci, neměli byste očekávat zázraky. Vždy tedy raději vše konzultujte s odborníkem. Prevencí proti alergiím Alergie je nepřiměřenou reakcí imunity na určité [...]

Jakon: sladká zelenina, která pomáhá s mnoha neduhy

Ovoce a zelenina
13/03/2023 Petr Jiránek 0
Jakon je méně známá zelenina, která pochází z Jižní Ameriky a mnohé překvapí svou sladkou chutí. Navíc se jedná o zdravou potravinu, což je ideální kombinace. Výskyt: jakon pochází z Jižní Ameriky, konkrétně z teplejších andských oblastí. Používán [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*