Jeřáb ptačí: natrhejte si zdravé jeřabiny

22/12/2017 Petr Sivok 0

Jeřáb ptačí má několik zajímavých léčivých účinků. Jeřabiny mohou kupříkladu pomoci zvýšit imunitu. Navíc působí mírně močopudně, a i díky tomu mají kladný vliv na močové ústrojí a ledvinové potíže, vše ale postupně… Výskyt: jedná […]

Oves setý: zdravá obilovina

24/11/2017 Petr Sivok 0

Oves setý je dlouhodobě používanou potravinou, která má navíc i zajímavé účinky na lidské zdraví, vše ale postupně… Výskyt: u nás se pěstují dvě varianty. Jedna (tzv. pluchatý oves) má původ v Anatolii, zatímco druhá […]

Pimentovník pravý: zdroj nového koření

22/10/2017 Petr Sivok 0

Pimentovník pravý se v ČR někdy nazývá i pimentovník lékařský, což dává tušit, že má zajímavé účinky na lidské zdraví. Z pimentovníku je také získáváno v poslední době oblíbené nové koření. Jsou to sušené bobule, […]

Koření zatar: dopřejte si novou chuť i aroma

11/10/2017 Petr Sivok 0

Zatar (často také zaatar či za’atar) je směs koření, které bývá hojně využíváno ve východně Evropě (Turecko), v severní Africe, ale především v Přední Asii (např. Libanon či Sýrie). Existuje přitom v mnoha různých variantách. […]

1 13 14 15 16 17