Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)

Ořechy jsou zdroje mnoha účinných látek. Pokud si tedy podle našeho receptu připravíte ořechový likér ze zelených ořechů, kterému se říká také ořechovice, budete mít doma neustále po ruce chutný prostředek, jenž vám může pomoci pročistit žaludek, játra a krev a kladně působí i na střeva.

Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)

Připravíme si:

  • zelené (nezralé) ořechy
  • skořice
  • hřebíček
  • jalovec
  • badyán
  • slivovice či vodka
  • 0,5 kg cukru (nebo med)
Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)
Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)

Fáze 1: Natrhané zelené ořechy omyjeme, osušíme a nakrájíme. Přidáme skořici, pár hřebíčků, kuličky jalovce a badyán. Zalijeme slivovicí (nebo jiným alkoholem, např. vodkou), aby byly ořechy zcela ponořené.

Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)
Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)
Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)
Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)

Fáze 2: Necháme macerovat na světle a po osmi týdnech slijeme. Přidáme svařenou vodu s cukrem (0,5 l vody a 0,5 kg cukru, případně med – ten ale nevaříme) a uchováváme v chladu. Zředíme vždy podle chuti, přibližně 1 litr macerátu a 0,5 l svařené vody s cukrem. Výsledný likér (ořechovice) má tmavě hnědou barvu.

Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)

Použití: Lze užívat i preventivně jednu štamprli denně.

Chutný a zdravý ořechový likér ze zelených ořechů (recept)
Sdílet příspěvek:

Medvědí česnek v másle (recept) – skvělé třeba na steak

Oleje, masti a tinktury
23/05/2020 Katerina 1
Medvědí česnek (správně česnek medvědí) je jedním z prvních poslů jara, který nám stejně jako třeba sněženka podsněžník může po zimě výrazně pomoci nabrat novou vitalitu. Používají se čerstvé listy, protože sušením ztrácejí léčivé účinky. Drobně [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*