Domácí ovocný sirup (recept) – využijte přebytek ovoce

Ovoce je obecně zdrojem řady účinných látek. Jde především o jednoduché přírodní sacharidy, které tělu dodávají potřebnou energii. Ovoce obsahuje také důležité antioxidanty. Díky tomu chrání náš organismus proti volným radikálům. Spojte tedy příjemné s užitečným a připravte si doma z přebytku ovoce domácí ovocný sirup. Chuť, vůně i barva je výborná i bez použití barviv a aromat. 

Připravíme si:

  • libovolné ovoce (hrušky, jablka, švestky, černý rybíz)
  • 600 g cukru (bílý nebo třtinový) na 1 litr šťávy
  • 1 lžičku kyseliny citronové

Fáze 1: Libovolné ovoce (v mém případě hrušky, jablka, švestky a trochu černého rybízu) odšťavníme. Použili jsme odstředivý odšťavňovač. Získanou šťávu jsme nechali odstát, aby se oddělila pěna, která při odšťavnění vznikla.

Domácí ovocný sirup (recept) - využijte přebytek ovoce

Fáze 2: Čistou ovocnou šťávu jsem nalili do hrnce, přidali jsem 600 g cukru na 1 litr šťávy (v původním receptu byl poměr 1:1) a 1 lžičku kyseliny citronové. Nechali jsem cukr rozpustit a opatrně jsme šťávu zahřívali, ale tak, aby neprošla varem. Případnou pěnu jsem sbírali.

Domácí ovocný sirup (recept) - využijte přebytek ovoce

Fáze 3: Horký sirup pak nalijeme do čistých zahřátých sklenic a otočíme dnem vzhůru na 10 minut. Sirup si děti ředí vodou dle chuti.

Domácí ovocný sirup (recept) - využijte přebytek ovoce
Domácí ovocný sirup (recept) - využijte přebytek ovoce

Ať vám a vašim dětem chutná!

Sdílet příspěvek:

Ricinový olej: zdroj zdraví a krásy celého těla

Nápoje a oleje
12/01/2024 Petr Sivok 0
Ricinový olej je vyráběn ze semen skočce obecného neboli ricinovníku (Ricinus communis), přičemž obsahuje značné množství mastných kyselin. Jeho uplatnění je tedy opravdu široké. Používá se kupříkladu při výrobě barviv, plastů, vosků či maziv. Na [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*