Provensálské koření: oblíbená směs bylinek

12/10/2017 Bylinkovo.cz 0

Pokud někdy navštívíte Provensálsko a ochutnáte místní grilované kuře, okamžitě ucítíte speciální a úžasnou chuť – díky Provensálskému koření. Provensálské koření je běžnou součástí české kuchyně. Jeho původní domovinu nemusíme hledat nijak složitě, odkazuje k […]

Lilek vejcoplodý je zdravý a lahodný

20/08/2017 Bylinkovo.cz 0

Lilek (baklažán) je sice pěstován jako zelenina, nicméně z botanického hlediska se jedná o ovoce, což platí třeba také pro rajče. Buď jak buď je plod lilku vejcoplodého nazýván rovněž lilek a jeho konzumace nám […]

Baobab (i olej) vám pomůže s mnoha neduhy

22/06/2017 Bylinkovo.cz 0

Vzhledem k opravdu vysokému obsahu antioxidantů baobab přispívá k efektivnímu boji proti volným radikálům, čímž pomáhá zpomalit proces stárnutí. Zmínit pak musíme rovněž jeho pozitivní působení na pokožku, vše ale popořádku… Výskyt: baobab je rod […]

1 2 3