Sýr čedar, poslední dobou stále více využíván v našich pokrmech

Čedar je polotvrdý sýr, který se vyrábí z pasterovaného i nepasterovaného kravského mléka a výjimečně také z kozího. Jeho sláva přitom již dávno překročila hranice původní domoviny.

Původ čedaru hledejme v Anglii

Čedar patří mezi oblíbené sýry již stovky let, neboť jeho vznik je tradičně kladen zhruba do roku 1170. Pochází z jihozápadní Anglie, a to z vesničky, která se nazývá Cheddar a na mapě ji naleznete v hrabství Sommerset. Během let se v každém případě čedar rozšířil i do dalších částí Velké Británie.

Pokračování článku o čedaru na Jímeto.cz…….

Sdílení příspěvku přes sociální sítě:

  • 1
    Share

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*