Pita chléb – poznejte jeho výhody a využití i v naší české kuchyni

Pita chléb
Pita chléb s falafalem

Ačkoli Češi nedají dopustit na tradiční bílý chléb, stále častěji se objevují různé alternativy. Jednou z nich je pita, tedy druh (především) pšeničného pečiva, které se připravuje při vysokých teplotách a disponuje kapsou.

Jaký je původ pita chleba?

Původní domovinou pita chleba je s největší pravděpodobností Mezopotámie, přičemž první záznamy pocházejí zhruba z roku 2 500 př. Kr. Odtud se začal šířit do dalších přilehlých oblastí, tzn. po celé Přední Asii, Středomoří a na Balkán. Všude se používal k plnění náplněmi, anebo jako příloha. V moderní době si potom získal oblibu i v dalších částech světa a už spoustu let ho lze ochutnat také v České republice. Stále se ale zejména jde o tradiční pokrm blízkovýchodní a středomořské kuchyně.

Pokračování článku o pita chlebu na Jímeto.cz……

Sdílet příspěvek:

Smoothie se špenátem (recept) na podporu imunity

Recepty
13/01/2017 Katerina 0
Chcete v chladných zimních měsících podpořit svoji imunitu? Vyzkoušejte náš recept na zelené smoothie skládající se z špenátu, kiwi, pomeranče, jablka semínek a vody. Tento recept je velmi chutný a vitamínově nabitý (Vitamin A, B6, [...]

Tinktura (recept) z pupenů třešně – prevence před mnoha chorobami

Oleje, masti a tinktury
09/04/2020 Petr Sivok 0
Kapky z pupenů třešně nám mohou pomoci při mnoha problémech. Tak například mají pozitivní účinky při: dně, zánětu kloubu (artritida) způsobený dnou,zánětu žaludku, překyselení,prevenci kardiovaskulárních chorob,prevenci rakoviny,diabetu,vysokém cholesterolu. Připravíme si: alkohol (vodka 42 %)pupeny třešně [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*