Cottage – sýr, který vám pomůže například při hubnutí

Cottage je hrudkovitý sýr s tvarovou chutí, který se vyrábí z odstředěného mléka, a to za pomoci speciálních mlékařských kultur. Svou oblíbenost přitom získal nejen díky chuti, ale rovněž pro své další vlastnosti.

Původ sýru cottage

Cottage pochází z Anglie. Jeho historie sice není úplně zřejmá, nicméně podle dochovaných údajů se dá vyvodit, že se zřejmě vyráběl již na počátku 17. století. Původně se dělal na anglickém venkově, a to takřka v každém domě (cottage ostatně anglicky znamená „chalupa“). Odtud se pak během let rozšířil i na stoly urozenějšího stavu, neboť je nejen chutný, ale zároveň velmi zdravý. Proto ostatně „přežil“ staletí a oblíbený je i na počátku 3. tisíciletí.

Pokračování článku o cottage na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Medvědí česnek v másle (recept) – skvělé třeba na steak

Oleje, masti a tinktury
23/05/2020 Katerina 1
Medvědí česnek (správně česnek medvědí) je jedním z prvních poslů jara, který nám stejně jako třeba sněženka podsněžník může po zimě výrazně pomoci nabrat novou vitalitu. Používají se čerstvé listy, protože sušením ztrácejí léčivé účinky. Drobně [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*