Čedar sýr – poslední dobou stále více využíván v našich pokrmech

Čedar je polotvrdý sýr, který se vyrábí z pasterovaného i nepasterovaného kravského mléka a výjimečně také z kozího. Jeho sláva přitom již dávno překročila hranice původní domoviny.

Původ čedaru hledejme v Anglii

Čedar patří mezi oblíbené sýry již stovky let, neboť jeho vznik je tradičně kladen zhruba do roku 1170. Pochází z jihozápadní Anglie, a to z vesničky, která se nazývá Cheddar a na mapě ji naleznete v hrabství Sommerset. Během let se v každém případě čedar rozšířil i do dalších částí Velké Británie.

Pokračování článku o čedaru na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Kopr vonný: nejen chutná, ale také zdravá bylinka

Koření a kuchyně
23/03/2022 Petr Sivok 0
Kopr vonný je nejen oblíbenou kuchyňskou ingrediencí, ale lze jej konzumovat i při různých problémech se zažíváním, a to včetně nadýmání a žaludečních potíží. Výskyt: původní domovinou je východní Středomoří a západ Asie. Široce používán [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*