![Bylinkový olej na vaření](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2019/11/bylinkovy-olej-na-vareni1-678x381.jpg)
Často a rádi vaříte? Co si takhle doma vyrobit bylinkový olej na vaření. Bylinkový olej používáme ve studené i teplé kuchyni, jemně jím dochutíme zeleninové a těstovinové saláty nebo ho přidáváme při dušení k masu pro zvýraznění chuti.
Připravíme si:
- libovolně nasušené bylinky (volíme šalvěj, dobromysl, tymián)
- olivový olej extra panenský
![Bylinkový olej na vaření (recept) - využití ve studené i teplé kuchyni Bylinkový olej na vaření (recept) - využití ve studené i teplé kuchyni](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2019/11/bylinkovy-olej-na-vareni2-1024x768.jpg)
Fáze 1: Libovolně nasušené bylinky (u čerstvých bylinek by obsah vody mohl způsobit plíseň) vložíme do vhodné skleničky. Zvolili jsme šalvěj (povzbuzuje chuť k jídlu), dobromysl (je dobrá na žaludek a proti plynatosti) a tymián (zlepšuje trávení). Můžete přidat bylinky dle Vašich možností a chutí, nebo můžete přidat i chilli papričky či kuličky celého pepře.
![Bylinkový olej na vaření (recept) - využití ve studené i teplé kuchyni Bylinkový olej na vaření (recept) - využití ve studené i teplé kuchyni](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2019/11/bylinkovy-olej-na-vareni4-1024x768.jpg)
Fáze 2: Vše zalijeme kvalitním olejem, použili jsme olivový olej extra panenský. Můžete použít i slunečnicový. Uzavřeme a necháme v temnu odležet, aby se do oleje uvolnilo aroma bylinek.
![Bylinkový olej na vaření (recept) - využití ve studené i teplé kuchyni Bylinkový olej na vaření (recept) - využití ve studené i teplé kuchyni](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2019/11/bylinkovy-olej-na-vareni3-1024x768.jpg)
Napište komentář