Bylinková sůl s libečkem (recept) – koření do polévek a salátů

Připravte si doma bylinkovou sůl s libečkem a dalšími bylinkami. Obecně je libeček používán v domácnostech jako aromatické koření, a to do polévek i omáček. Hodí se ovšem rovněž k dochucení různých salátů anebo zeleniny.

I když je libeček lékařský znám především jako koření (viz výše), nezanedbatelné jsou i jeho účinky na zdraví člověka. Tak například působí močopudně a doporučován je i v případě potíží s ledvinovými a žlučovými kameny, jakož i při infekcích močových cest, více v našem článku o libečku.

Připravíme si:

  • libovolné bylinky (v našem případě – libeček, šalvěj, majoránku, popenec, bazalku, petržel, dobromysl, rozmarýn)
  • celerovou nať
  • himalájská nebo mořská sůl
Bylinková sůl s libečkem (recept) - koření do polévek a salátů

Fáze 1: usušené libovolné bylinky (záleží jen na vás) stáhneme ze stonku a v hmoždíři rozdrtíme na jemno.

Bylinková sůl s libečkem (recept) - koření do polévek a salátů
Bylinková sůl s libečkem (recept) - koření do polévek a salátů

Fáze 2: Přidáme himalájskou nebo mořskou sůl, opět společně podrtíme a prosejeme přes sítko, aby výsledná bylinková sůl měla jemnou strukturu.

Bylinková sůl s libečkem (recept) - koření do polévek a salátů

Používáme k dochucení polévek, salátů, pomazánek i jiných pokrmů.

Bylinková sůl s libečkem (recept) - koření do polévek a salátů
Sdílet příspěvek:

Babské rady na vysoký krevní tlak

Babské rady
28/10/2024 Petr Sivok 2
Vysoký krevní tlak se v současném světě (minimálně na Západě) týká až jedné pětiny obyvatel. Bývá přitom řazen mezi civilizační choroby, které mají na svědomí obrovské množství úmrtí. Krevní tlak nemusí být pouze vysoký, ale také [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*