Bylinková sůl s libečkem (recept) – koření do polévek a salátů

Připravte si doma bylinkovou sůl s libečkem a dalšími bylinkami. Obecně je libeček používán v domácnostech jako aromatické koření, a to do polévek i omáček. Hodí se ovšem rovněž k dochucení různých salátů anebo zeleniny.

I když je libeček lékařský znám především jako koření (viz výše), nezanedbatelné jsou i jeho účinky na zdraví člověka. Tak například působí močopudně a doporučován je i v případě potíží s ledvinovými a žlučovými kameny, jakož i při infekcích močových cest, více v našem článku o libečku.

Připravíme si:

  • libovolné bylinky (v našem případě – libeček, šalvěj, majoránku, popenec, bazalku, petržel, dobromysl, rozmarýn)
  • celerovou nať
  • himalájská nebo mořská sůl

Fáze 1: usušené libovolné bylinky (záleží jen na vás) stáhneme ze stonku a v hmoždíři rozdrtíme na jemno.

Fáze 2: Přidáme himalájskou nebo mořskou sůl, opět společně podrtíme a prosejeme přes sítko, aby výsledná bylinková sůl měla jemnou strukturu.

Používáme k dochucení polévek, salátů, pomazánek i jiných pokrmů.

Sdílení příspěvku přes sociální sítě:

  • 3
    Shares

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*