Bratwurst – tradiční německá uzenina, kterou byste měli určitě ochutnat

Bratwurst je druhem německé klobásy, která se vyrábí z různých druhů masa (nejčastější vepřového). Pokud tedy máte rádi uzeniny, seznamte se s tradiční pochoutkou našich západních sousedů.

Historie bratwurstu se začala psát již ve středověku

Člověk konzumuje maso od počátků existence. Postupem času také vymyslel celou řadu receptů, takže dnes lze ochutnat masné výrobky v bezpočtu variant. Klobásy jsou přitom doloženy již z první poloviny 3. století. Zaměříme-li se ovšem na samotný bratwurst, první dokumenty o něm pocházejí z roku 1313 – pokračování článku o bratwurst na Jimeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Jak si doma udělat „cukr“ ze stévie?

Koření a kuchyně
14/06/2017 Petr Sivok 0
Jak jsme již psali v tomto článku, stévie je často označováno jako zdravější sladidlo pomáhající například při hubnutí, jak ale z rostliny udělat hotový produkt vhodný využívat jako náhražka cukru? Fáze 1: vypěstování nebo nákup [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*