Bratwurst – tradiční německá uzenina, kterou byste měli určitě ochutnat

Bratwurst je druhem německé klobásy, která se vyrábí z různých druhů masa (nejčastější vepřového). Pokud tedy máte rádi uzeniny, seznamte se s tradiční pochoutkou našich západních sousedů.

Historie bratwurstu se začala psát již ve středověku

Člověk konzumuje maso od počátků existence. Postupem času také vymyslel celou řadu receptů, takže dnes lze ochutnat masné výrobky v bezpočtu variant. Klobásy jsou přitom doloženy již z první poloviny 3. století. Zaměříme-li se ovšem na samotný bratwurst, první dokumenty o něm pocházejí z roku 1313 – pokračování článku o bratwurst na Jimeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Kopr vonný: nejen chutná, ale také zdravá bylinka

Koření a kuchyně
23/03/2022 Petr Sivok 0
Kopr vonný je nejen oblíbenou kuchyňskou ingrediencí, ale lze jej konzumovat i při různých problémech se zažíváním, a to včetně nadýmání a žaludečních potíží. Výskyt: původní domovinou je východní Středomoří a západ Asie. Široce používán [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*