Bratwurst – tradiční německá uzenina, kterou byste měli určitě ochutnat

Bratwurst je druhem německé klobásy, která se vyrábí z různých druhů masa (nejčastější vepřového). Pokud tedy máte rádi uzeniny, seznamte se s tradiční pochoutkou našich západních sousedů.

Historie bratwurstu se začala psát již ve středověku

Člověk konzumuje maso od počátků existence. Postupem času také vymyslel celou řadu receptů, takže dnes lze ochutnat masné výrobky v bezpočtu variant. Klobásy jsou přitom doloženy již z první poloviny 3. století. Zaměříme-li se ovšem na samotný bratwurst, první dokumenty o něm pocházejí z roku 1313 – pokračování článku o bratwurst na Jimeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Ostropestřec: takřka zázračná i krásná rostlina

Herbář léčivých rostlin
04/08/2021 Petr Sivok 1
Ostropestřec mariánský je léčivou rostlinou, která někdy bývá označována téměř za zázračnou. Účinně totiž může pomáhat s mnoha neduhy. Výskyt: ostropestřec mariánský je velmi mohutným a vysokým bodlákem, neboť dosahuje výšky 150 cm až dvou metrů. [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*