Mascarpone – výtečný krémový sýr ze smetany, víte o něm vše?

Mascarpone patří mezi sýry, které se do světa rozšířily z Itálie. Řadí se tak k mozzarelle či parmezánu. Na druhou stranu se od nich liší, protože má nasládlou chuť, takže jeho využijí je poněkud odlišné.

Historie smetanového mascarpone

Nesolený smetanový sýr mascarpone pochází ze severu Itálie (konkrétně z Lombardie), kde se vyráběl už před stovkami let. Jeho původ se totiž datuje na konec 16., anebo počátek 17. století. Ačkoli existují i jiné hypotézy, tato se zdá nejpravděpodobnější. Původně se každopádně vyráběl především v zimě, protože v teplých obdobích se velmi rychle kazí.

Pokračování článku o mascarpone na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Senegal – rostlinky, bylinky a ostatní z cest 3

Fotoreporty
22/03/2017 Petr Sivok 0
Tradiční černá Afrika, panenská příroda, multikulturní hlavní město, příznivé podnebí, moderní silnice, stravitelné ceny a mimořádná atmosféra – i to jsou hlavní důvody proč se turisté vydávají do afrického Senegalu. Do vyhlášení samostatnosti roku 1960 byl [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*