Mascarpone – výtečný krémový sýr ze smetany, víte o něm vše?

Mascarpone patří mezi sýry, které se do světa rozšířily z Itálie. Řadí se tak k mozzarelle či parmezánu. Na druhou stranu se od nich liší, protože má nasládlou chuť, takže jeho využijí je poněkud odlišné.

Historie smetanového mascarpone

Nesolený smetanový sýr mascarpone pochází ze severu Itálie (konkrétně z Lombardie), kde se vyráběl už před stovkami let. Jeho původ se totiž datuje na konec 16., anebo počátek 17. století. Ačkoli existují i jiné hypotézy, tato se zdá nejpravděpodobnější. Původně se každopádně vyráběl především v zimě, protože v teplých obdobích se velmi rychle kazí.

Pokračování článku o mascarpone na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Jablečník obecný: tradiční léčivá bylinka

Herbář bylinek
24/06/2021 Petr Sivok 0
Jablečník obecný můžete použít k přípravě léčivého čaje nebo sirupu, různých bylinných tinktur, ale bývá přidáván také do bylinných vín. Výskyt: jablečník byl původně rozšířen ve Středomoří a Střední Asii, kde jej lidé využívali odedávna. Postupně [...]

Těžba soli v Senegalu

Fotoreporty
18/03/2017 Petr Sivok 0
Existují tři způsoby těžby soli – hornická těžba, louhování a odpařováním mořské vody. Zde si ukazujeme nejstarší způsob získávání soli a to je odpařování mořské vody. Mořskou vodou se naplní mělké nádrže v tomto případě [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*