Mascarpone – výtečný krémový sýr ze smetany, víte o něm vše?

Mascarpone patří mezi sýry, které se do světa rozšířily z Itálie. Řadí se tak k mozzarelle či parmezánu. Na druhou stranu se od nich liší, protože má nasládlou chuť, takže jeho využijí je poněkud odlišné.

Historie smetanového mascarpone

Nesolený smetanový sýr mascarpone pochází ze severu Itálie (konkrétně z Lombardie), kde se vyráběl už před stovkami let. Jeho původ se totiž datuje na konec 16., anebo počátek 17. století. Ačkoli existují i jiné hypotézy, tato se zdá nejpravděpodobnější. Původně se každopádně vyráběl především v zimě, protože v teplých obdobích se velmi rychle kazí.

Pokračování článku o mascarpone na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Mango lassí (recept) – pohladí vaši duši

Recepty
23/01/2017 Katerina 0
Přinášíme další recept na lahodné smoothie, tentokráte na oblíbený indicko – pákistánský nápoj Mango lassí. Hlavní surovinou je mango, které je bohatým zdrojem vitamínu A, C, E, beta karotenu, vlákniny a draslíku. Udává se, že je [...]

Rakytník: velmi efektivní v boji s různými chorobami

Herbář léčivých rostlin
08/06/2021 Petr Sivok 26
Rakytník řešetlákový patří mezi rostliny, jejichž plody jsou nejen chutné, ale především velmi zdravé. Pomoci tak mohou s rozličnými neduhy. Výskyt: rakytník ještě před několika desítkami let nebyl příliš známou rostlinou, ačkoli je pravdou, že byl [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*