Mascarpone – výtečný krémový sýr ze smetany, víte o něm vše?

Mascarpone patří mezi sýry, které se do světa rozšířily z Itálie. Řadí se tak k mozzarelle či parmezánu. Na druhou stranu se od nich liší, protože má nasládlou chuť, takže jeho využijí je poněkud odlišné.

Historie smetanového mascarpone

Nesolený smetanový sýr mascarpone pochází ze severu Itálie (konkrétně z Lombardie), kde se vyráběl už před stovkami let. Jeho původ se totiž datuje na konec 16., anebo počátek 17. století. Ačkoli existují i jiné hypotézy, tato se zdá nejpravděpodobnější. Původně se každopádně vyráběl především v zimě, protože v teplých obdobích se velmi rychle kazí.

Pokračování článku o mascarpone na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Medvědí česnek tinktura (recept) – kapky na podporu paměti

Oleje, masti a tinktury
23/03/2020 Katerina 0
Medvědí česnek (správně česnek medvědí) je jedním z prvních poslů jara, který nám stejně jako třeba sněženka podsněžník může po zimě výrazně pomoci nabrat novou vitalitu. Používají se čerstvé listy, protože sušením ztrácejí léčivé účinky. Drobně [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*