Tinktura z květů černého bezu (recept): pomáhá se zácpou, nadýmáním a dalšími potížemi

Bez černý je účinnou léčivou rostlinu. Pokud ji chcete vyzkoušet, tinktura z květů černého bezu je jednoduchá na přípravu. S čím vším vám může pomoci? Pozitivně působí např. proti zácpě, nadýmání a dalším trávicím potížím, kladný vliv může mít rovněž na krevní tlak, záněty sliznice nebo na potíže s močovými cestami a ledvinami. Zároveň čistí zahleněné průdušky.

Tinktura z květů černého bezu (recept): pomáhá se zácpou, nadýmáním a dalšími potížemi

Připravíme si:

  • kvítky bezu
  • 40% alkohol
Tinktura z květů černého bezu (recept): pomáhá se zácpou, nadýmáním a dalšími potížemi

Fáze 1: Do vhodné skleničky otrháme kvítky bezu a zalijeme až po vrch alkoholem (min. 40%). Všechny přitom musí být potopené.

Tinktura z květů černého bezu (recept): pomáhá se zácpou, nadýmáním a dalšími potížemi

Fáze 2: Necháme spíše na tmavém místě macerovat jeden měsíc, každý den protřepáváme, aby se léčivé látky snáze uvolnily. Alkohol případně dolijeme, aby byly kvítky pořád potopené. Po měsíci scedíme přes plátýnko do lahvičky s kapátkem. Tinktura z květů černého bezu je tímto krokem hotová.

Použití: Užíváme 1 kapku tinktury na 1 kg člověka, přičemž množství je vhodné rozdělit do tří denních dávek. Například pokud vážíte 60 kg, budete při potížích užívat 3 × 20 kapek tinktury do vody či čaje. Vzhledem k obsahu alkoholu není tinktura vhodná pro děti, těhotné a kojící ženy.

Sdílet příspěvek:

Jahodárna Vraňany – jahodárny 2

Fotoreporty
10/06/2017 Petr Sivok 0
Již na konci května jsme se vydali do jahodárny Vraňany zakoupit konečně pořádné české kvalitní jahody. Byla to naše první návštěva této jahodárny a byli jsme příjemně překvapeni šíří prodavaného sortimentu – ve skleníkách možnost [...]

Vitamín D se podílí na zdraví kosterní soustavy

Vitamíny a minerály
08/12/2019 Petr Sivok 0
Vitamín D patří mezi vitamíny rozpustné v tucích, náleží tedy do stejné skupiny jako „áčko“, „éčko“ a „káčko“, jež jsou všechny důležité pro lidské zdraví. Vitamín D, který se ještě dále dělí na D2 (ergokalciferol) [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*