Tinktura z kokošky pastuší tobolky (recept)

Kokoška pastuší tobolka je známá především tím, že má schopnost zastavovat či snižovat vnější a vnitřní krvácení. Z tohoto důvodu byla v minulosti hojně využívána, ale v případně nouze ji lze použít i dnes. Kokošku pastuší tobolku je samozřejmě možné užívat i vnitřně.

V tomto receptu se zaměříme na výrobu domácí tinktury z kokošky pastuší tobolky.

Připravíme si:

  • čerstvou kokošku pastuší tobolku (stonky, listy, květy i šešulky)
  • režná nebo ovocná pálenka
Tinktura z kokošky pastuší tobolky (recept)
Tinktura z kokošky pastuší tobolky (recept)

Fáze 1: Čerstvou kokošku pastuší tobolku, tj. stonky, listy a květy i s šešulkami, nakrájíme nadrobno a volně naplníme až po hrdlo láhev, vše zalijeme 38-40% režnou nebo ovocnou pálenkou (bylinky musí být ponořené).

Fáze 2: Necháme stát 14 dní v teple, občas protřepeme.

Tinktura z kokošky pastuší tobolky (recept)

Dávkování: U tinktur obecně platí dávkování 1 kapka tinktury na 1 kg hmotnosti člověka rozdělit do 3 denní dávek (60 kg člověk bude užívat 3×20 kapek denně).

Sdílet příspěvek:

Ricinový olej: zdroj zdraví a krásy celého těla

Nápoje a oleje
12/01/2024 Petr Sivok 0
Ricinový olej je vyráběn ze semen skočce obecného neboli ricinovníku (Ricinus communis), přičemž obsahuje značné množství mastných kyselin. Jeho uplatnění je tedy opravdu široké. Používá se kupříkladu při výrobě barviv, plastů, vosků či maziv. Na [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*