Rukola (pěstujeme) – obsahuje plno vitamínů a betakarotenu

Tato zelenina je výtečná nejen chuťově, ale má také řadu léčivých účinků. Nejprve zmiňme, že rostliny z čeledi brukvovitých jako např. ředkvička, brokolice, kapusta či právě rukola představují výtečnou prevenci proti nádorovým onemocnění. Rukola kromě toho dokáže všeobecně podporovat imunitu organismu, takže pokud vás často sužují různé nemoci, měli byste ji do svého jídelníčku rozhodně zařadit. Nebudete litovat!

Rukolu si lze také snadno vypěstovat doma, jak na to? Budeme potřebovat semínka rukoly seté a vatu.

Postup: vložte vatu do vhodné nádoby (misky či talíře), navlhčete vodou a nasypejte semínka rukoly. Vata musí být vždy vlhká, proto každý den vlhčete vodou.

Za 8 dní nám narostly malé rostlinky rukoly, které jsem stříhali nůžkami na pečivo, nebo si je přidáváme na dozdobení polévky, těstovin a podobně. Chuť je jemně pikantní, podobně jako ředkvička a chutná i dětem.

Za několik dalších dní pak bude vypadat vaše rukola následovně.

Rukolu můžeme doporučit na chléb s máslem či pomazánkou jako „náhražku“ pažitky.

  • 36
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*