Medvědí česnek v másle (recept) – skvělé třeba na steak

Medvědí česnek (správně česnek medvědí) je jedním z prvních poslů jara, který nám stejně jako třeba sněženka podsněžník může po zimě výrazně pomoci nabrat novou vitalitu.

Používají se čerstvé listy, protože sušením ztrácejí léčivé účinky. Drobně nakrájené dáváme na například chléb s máslem, jemně posekané používáme jako koření do polévky, sypeme jimi brambory a podobná jídla. Listy můžeme připravit také jako špenát nebo salát.  Nebo si můžete připravit máslo s medvědím česnekem, jak na to?

Fáze 1: Změklé máslo smícháme s drobně nasekanými lístky medvědího česneku a špetkou soli.

Fáze 2: Vložíme buď do formiček, nebo pomocí potravinové folie vytvarujeme váleček a necháme v lednici opět ztuhnout. Ochucené máslo má velmi příjemnou mírně česnekovou chuť i vůni. Mažeme na pečivo nebo si s ním ochutíme například brambory, nebo steak.

Seznam našich článků o medvědím česneku:

Sdílení příspěvku přes sociální sítě:

  • 7
    Shares

1 komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*