Polévka z medvědího česneku (recept) – skvělá vůně i chuť

Medvědí česnek (správně česnek medvědí) je jedním z prvních poslů jara, který nám může po zimě výrazně pomoci nabrat novou vitalitu. Jedná se totiž o velmi účinný prostředek detoxikace organismu.

Přinášíme vám recept, jak si pochutnat na zdravé jarní polévce z kopřivy a medvědího česneku. Medvědí česnek a kopřivu můžete použít v kuchyni podobně jako špenát.


Připravíme si:

  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • světlou jíšku
  • litr studené vody
  • sůl a pepř
  • svazek čerstvého medvědího česneku
  • svazek čerstvých kopřiv

Fáze 1: V kastrůlku rozpustíme 3 lžíce másla, přidáme 3 lžíce hladké mouky a necháme zpěnit světlou jíšku. Zalejeme litrem studené vody (nebo domácím vývarem), dochutíme solí (bylinkovou) a trošku pepřem.

Fáze 2: Za občasného míchání necháme alespoň 15 minut povařit.

Fáze 3: Mezitím si opereme a necháme okapat svazek bylinek – medvědího česneku a čerstvých kopřiv. Bylinky nahrubo nasekáme a vmícháme do základu polévky. Můžeme dle chuti přidat špetku muškátového oříšku.

Fáze 4: Povaříme 10 minut, rozmixujeme a podáváme.

Fáze 5: Na talíři můžeme pro zjemnění přidat pár kapek smetany. Doplníme opečenými krutonky pečiva a nasekaným medvědím česnekem.

Ať vám chutná…..

Sdílení příspěvku přes sociální sítě:

  • 163
    Shares

1 Trackback / Pingback

  1. Medvědí česnek a jeho účinky a vliv na zdraví - Jimeto.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*