![smoothie-s-medvedim-cesnekem2 Zdravé smoothie s medvědím česnekem](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2017/04/IMG_20170409_140001-678x381.jpg)
Medvědí česnek nám může po zimě výrazně pomoci nabrat novou vitalitu, jedná se totiž o velmi účinný prostředek detoxikace organismu. Pamatujte ale, že svou účinnost ztrácí se sušením, takže byste jej měli konzumovat pouze čerstvý a i proto vám přinášíme recepty na zdravé smoothie.
Níže naleznete dva recepty na zdravé smoothie z medvědího česneku, budete překvapeni jejich velmi dobrou a intenzivní chutí.
Varianta 1: Smoothie s medvědím česnekem, banánem a jablkem
![Jarní detoxikační smoothie s medvědím česnekem (recept) Zdravé smoothie s medvědím česnekem](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2017/04/IMG_20170409_135742-678x381.jpg)
Ingredience:
Medvědí česnek 1 hrst
Banán 1x
Jablko 1x
Voda 100-200 ml dle potřeby
Sezamové semínka lžička
Postup:
Všechny ingredience přidejte do smoothie mixéru, množství vody můžeme změnit dle preferované konzistence, doporučujem však vodu přidat, protože samotné suroviny postrádají dostatečný obsah tekutiny.
![Jarní detoxikační smoothie s medvědím česnekem (recept) Smoothie s medvědím česnekem](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2017/04/IMG-20170409-WA0003-678x381.jpg)
Varianta 2: Smoothie s medvědím česnekem, jablkem a čerstvou šťávou z řepy
![Jarní detoxikační smoothie s medvědím česnekem (recept) Zdravé smoothie s medvědím česnekem](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2017/04/IMG_20170409_140001-678x381.jpg)
Ingredience:
Medvědí česnek 1 hrst
Štáva z jedné středně velké řepy
Jablko 1x
Voda 50-150 ml dle potřeby
Postup:
Nejdříve si připravíme v odšťavňovači čerstvou šťávu z jedné, středně velké červené řepy. Všechny ingredience pak dále přidejte do smoothie mixéru, množství vody můžeme změnit dle preferované konzistence, i zde doporučujeme vodu přidat pro tekutější konzistenci.
![Jarní detoxikační smoothie s medvědím česnekem (recept) Smoothie s medvědím česnekem](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2017/04/IMG_20170409_142152-678x381.jpg)
Dobrý večer,zhořknutí medvědího česneku může zapříčinit dlouhé mixování. Vloni jsme to řešili s kámoškou a pro než začnu dělat pesto tak česnek naprájim na co nejmenší kousky a mixují kratší dobu, to samé je i u polévky.
Dobrý den, přímo s tímto zkušenost nemáme, ale jednou u cibule se nám stal podobný problém a bylo to mixérem.
Dobrý večer,mohl by mi někdo odpověd na otázku…?Udělala jsem si pesto z medvědího česneku,dle receptury a mám ho hořké…Nevíte proč?Domnívám se,že by to mohlo být slitinou nože mého mixeru.Děkuji za odpověd 🙂 i radu