Dýňový kompot (recept) – velmi oblíbená varianta kompotu

Obecně je dýně považována za velmi zdravou zeleninu. Jak by také ne, když člověku dokáže pomoci s různými obtížemi. Kladně např. působí na trávicí soustavu, pročež bývá doporučována při onemocněních sleziny, slinivky břišní či žaludku. V tomto článku se zaměříme na výrobu domácího dýňového kompotu.

Připravíme:

  • 3 kg čisté dýně goliáš
  • 400 g cukru třtinového nebo bílého
  • hřebíček
  • 2 celé skořice
  • 2 lžičky kyseliny citronové
  • 1 citrón bez kůry a semínek

Fáze 1: 3 kg čisté dýně jsme nakrájeli na kostičky, přidali jsem 400 g cukru, několik hřebíčků, 2 celé skořice, 2 lžičky kyseliny citronové a jeden citron nakrájený na kolečka bez kůry a semínek.

Fáze 2: Vše jsem zalili studenou vodou a nechali několik hodin v chladu odležet.

Fáze 3: Poté jsem vše uvařili, dokud dýně nezesklovatěla. Dýni i s nálevem jsem dali do sklenic a sterilovali jsem ji 20 minut na 80C. Kdo by chtěl, aby měl kompot ananasovou vůni, může přidat i ananasové aroma.

Fotogalerie dalších receptů:

Sdílení příspěvku přes sociální sítě:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*