Knäckebrot – křupavý chléb, který může být zdravější alternativou bílého pečiva

Knäckebrot je křupavý chléb původem ze Skandinávie, který je trvanlivý a navíc se může jednat o zajímavou součást zdravého životního stylu. Zkuste ho tedy zařadit i do svého jídelníčku.

Původ knäckebrotu

Ve Švédsku se knäckebrot neboli křupavý chléb vyráběl zřejmě již před 1 500 lety, přičemž populární byl rovněž v sousedním Finsku. V obou zemích přitom disponoval kulatým tvarem a měl díru uprostřed, aby se dal uložit na tyč pod střechou. Původně se sice pekl jen dvakrát do roka, postupem času jej ale znal takřka každý. První švédská pekárna, AU Bergmans Enka zahájila výrobu křupavého chleba v polovině 19. století. Obdélníkový tvar ovšem získal až v roce 1927, a to v Německu. Tak vlastně vznikl dnešní knäckebrot, jehož historie je ovšem velmi dlouhá.

Pokračování článku o knäckebrotu na Jímeto.cz…….

Sdílení příspěvku přes sociální sítě:

  • 1
    Share

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*