Bylinková sůl s libečkem (recept) – koření do polévek a salátů

Připravte si doma bylinkovou sůl s libečkem a dalšími bylinkami. Obecně je libeček používán v domácnostech jako aromatické koření, a to do polévek i omáček. Hodí se ovšem rovněž k dochucení různých salátů anebo zeleniny.

I když je libeček lékařský znám především jako koření (viz výše), nezanedbatelné jsou i jeho účinky na zdraví člověka. Tak například působí močopudně a doporučován je i v případě potíží s ledvinovými a žlučovými kameny, jakož i při infekcích močových cest, více v našem článku o libečku.

Připravíme si:

  • libovolné bylinky (v našem případě – libeček, šalvěj, majoránku, popenec, bazalku, petržel, dobromysl, rozmarýn)
  • celerovou nať
  • himalájská nebo mořská sůl
Bylinková sůl s libečkem (recept) - koření do polévek a salátů

Fáze 1: usušené libovolné bylinky (záleží jen na vás) stáhneme ze stonku a v hmoždíři rozdrtíme na jemno.

Bylinková sůl s libečkem (recept) - koření do polévek a salátů
Bylinková sůl s libečkem (recept) - koření do polévek a salátů

Fáze 2: Přidáme himalájskou nebo mořskou sůl, opět společně podrtíme a prosejeme přes sítko, aby výsledná bylinková sůl měla jemnou strukturu.

Bylinková sůl s libečkem (recept) - koření do polévek a salátů

Používáme k dochucení polévek, salátů, pomazánek i jiných pokrmů.

Bylinková sůl s libečkem (recept) - koření do polévek a salátů
Sdílet příspěvek:

Kopr vonný: nejen chutná, ale také zdravá bylinka

Koření a kuchyně
23/03/2022 Petr Sivok 0
Kopr vonný je nejen oblíbenou kuchyňskou ingrediencí, ale lze jej konzumovat i při různých problémech se zažíváním, a to včetně nadýmání a žaludečních potíží. Výskyt: původní domovinou je východní Středomoří a západ Asie. Široce používán [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*