Chimichurri omáčka – máme pro vás chutnou a velmi zdravou omáčku na grilované maso

Chimichurri je studená omáčka, jejíž původ je nutné hledat na jihoamerickém kontinentu. Jedná se o vynikající (a zdravou) pochutinu ke grilovanému masu, ale její využití je širší.

Historie omáčky chimichurri

Chimichurri je nejslavnější argentinská omáčka. Co se týče původu, pravděpodobně ji vynalezli místní kovbojové či gaučové (pasáci dobytka v pampách), ačkoli není jisté, kdy k tomu došlo. Každopádně se hovoří se o tom, že chtěli vylepšit chuť masa, které si dělali ve volné přírodě na otevřeném ohni. Původně přitom používali sušené bylinky, jež jsou vhodnější na přepravu. Vzhledem k tomu, že se v Argentině stýkají kuchyně různých kultur, chimichurri existuje v mnoha variantách.

Pokračování článku o chimichurri na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Slzovka obecná: vyzkoušejte v kuchyni něco nového

Herbář léčivých rostlin
02/06/2025 Petr Sivok 0
Slzovka obecná má vynikající detoxikační účinky a celou řadu dalších vlivů na lidské zdraví. Navíc se jedná o zajímavou kuchyňskou ingredienci. Výskyt: slzovka pochází z tropických oblastí východní a jihovýchodní Asie. Časem ale začala být [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*