Chimichurri omáčka – máme pro vás chutnou a velmi zdravou omáčku na grilované maso

Chimichurri je studená omáčka, jejíž původ je nutné hledat na jihoamerickém kontinentu. Jedná se o vynikající (a zdravou) pochutinu ke grilovanému masu, ale její využití je širší.

Historie omáčky chimichurri

Chimichurri je nejslavnější argentinská omáčka. Co se týče původu, pravděpodobně ji vynalezli místní kovbojové či gaučové (pasáci dobytka v pampách), ačkoli není jisté, kdy k tomu došlo. Každopádně se hovoří se o tom, že chtěli vylepšit chuť masa, které si dělali ve volné přírodě na otevřeném ohni. Původně přitom používali sušené bylinky, jež jsou vhodnější na přepravu. Vzhledem k tomu, že se v Argentině stýkají kuchyně různých kultur, chimichurri existuje v mnoha variantách.

Pokračování článku o chimichurri na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Senegal – rostlinky, bylinky a ostatní z cest 3

Fotoreporty
22/03/2017 Petr Sivok 0
Tradiční černá Afrika, panenská příroda, multikulturní hlavní město, příznivé podnebí, moderní silnice, stravitelné ceny a mimořádná atmosféra – i to jsou hlavní důvody proč se turisté vydávají do afrického Senegalu. Do vyhlášení samostatnosti roku 1960 byl [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*