Čedar sýr – poslední dobou stále více využíván v našich pokrmech

Čedar je polotvrdý sýr, který se vyrábí z pasterovaného i nepasterovaného kravského mléka a výjimečně také z kozího. Jeho sláva přitom již dávno překročila hranice původní domoviny.

Původ čedaru hledejme v Anglii

Čedar patří mezi oblíbené sýry již stovky let, neboť jeho vznik je tradičně kladen zhruba do roku 1170. Pochází z jihozápadní Anglie, a to z vesničky, která se nazývá Cheddar a na mapě ji naleznete v hrabství Sommerset. Během let se v každém případě čedar rozšířil i do dalších částí Velké Británie.

Pokračování článku o čedaru na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Když se tělo brání slunci, jídlu, stresu…

Rady, tipy a novinky
07/10/2021 Petr Sivok 0
Připadáte si jako požahaná od kopřiv a kopřivu jste neviděla ani zdálky? Svědí vás ruce, nohy, na kůži se objevily červené mapy, případně puchýře? Může se jednat o kopřivku: jednu z nejčastějších alergických reakcí. Není to [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*