Čedar sýr – poslední dobou stále více využíván v našich pokrmech

Čedar je polotvrdý sýr, který se vyrábí z pasterovaného i nepasterovaného kravského mléka a výjimečně také z kozího. Jeho sláva přitom již dávno překročila hranice původní domoviny.

Původ čedaru hledejme v Anglii

Čedar patří mezi oblíbené sýry již stovky let, neboť jeho vznik je tradičně kladen zhruba do roku 1170. Pochází z jihozápadní Anglie, a to z vesničky, která se nazývá Cheddar a na mapě ji naleznete v hrabství Sommerset. Během let se v každém případě čedar rozšířil i do dalších částí Velké Británie.

Pokračování článku o čedaru na Jímeto.cz…….

Sdílet příspěvek:

Skořice: koření s vynikajícími léčivými účinky

Koření a kuchyně
15/03/2024 Petr Sivok 5
Skořice je aromatická kůra, která má široké léčivé účinky. Jako koření má navíc přitom pestrou škálu využití v kuchyni, neboť patří do různých pokrmů. Skořice je kořením, které pochází ze skořicovníku, o němž existují zmínky staré [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*