Acidóza neboli překyselení organismu v současné době sužuje spoustu lidí. Projevuje se bolestí břicha, pocity těžkosti či pálením žáhy. Ačkoli může mít různé příčiny, nejčastěji způsobuje překyselení žaludku konzumace příliš mnoha kyselinotvorných potravin a nápojů. Jedná se např. o tmavé druhy masa, smažená jídla, mléko, sýry, máslo, sladkosti, slazené limonády, kávu, ale také izolovaný pšeničný či sojový protein nebo bílou rýži. Vše je přitom běžnou součástí západní stravy. pH organismu by ovšem mělo být neutrální (pH 7,35) či zásadité. K tomu mohou pomoci vysoce zásodotvorné potraviny, k nimž patří některá zelenina (cibule, cuketa, fazolky, hrášek, květák, okurka či všechny druhy listové zeleniny), ovoce (různé citrusové plody či melouny), ale také většina čerstvých bylinek, o nichž se dočtete právě u nás. Mimochodem… Říká se, že rakovina nemůže bujet v zásaditém prostředí!
Mladý zelený ječmen jako účinná pomoc při hubnutí a detoxikaci organismu
Mladý zelený ječmen je řazen mezi tzv. superpotraviny, neboť obsahuje spoustu účinných látek, díky nimž působí velmi kladně na naše zdraví. Zelené potraviny patří v době preferování zdravého životního stylu k velmi oblíbeným, neboť jejich pravidelný příjem […]
