Kopr v soli – uchovejte si kopr jednoduše i na zimu

kopr ze zahrádky

Kopr je velmi zdravou rostlinkou, doporučuje se konzumovat při různých problémech se zažíváním, a to včetně nadýmání a žaludečních potíží. Podporuje např. tvorbu žaludečních šťáv, takže celkově zlepšuje trávení a navíc zlepšuje chuť k jídlu. Kopr také působí silně močopudně a pročišťuje močové cesty a ledviny, tím pádem bývá často doporučován i v průběhu onemocnění tohoto párového orgánu. Při pravidelné konzumaci dokáže významně podporovat imunitu a podílí se na detoxikaci organismu. Proto je dobré si jeho čerstvost zachovat i na zimu, jak na to? Zkuste si kopr naložit do soli, zde je recept:

Fáze 1: 

Kopr opláchneme (množství závisí na vás, doporučujeme jen zachovat níže uvedený poměr) a necháme osušit. Potom nadrobno nakrájíme (stonky nedáváme).

Fáze 2: 

Nakrájený kopr pak smícháme v míse se solí v poměru 1 kg kopru = 300 g soli. Rukou promačkáme a necháme přibližně 20 minut, aby pustil kopr šťávu.

Fáze 3: 

Potom kopr natlačíme do čisté, suché sklenice (jde to dobře „nabírátkem“ na med), zašroubujeme a uchováváme v lednici. Povrch můžeme ještě trošku posypat solí. Kopr naložený v soli má stejné využití jako kopr čerstvý. Přidáváme do kulajdy, omáčky či pomazánek jen musíme pamatovat na to, že pokrm případně dosolíme až po přidání kopru (vzhledem k tomu, jak je již slaný).

Hotový kopr v soli
Recipe Name: Kopr naložený v soli Image: https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2018/09/42572562_1318424358293595_3284187042564538368_n.jpg Author: Review Date: Recipe Description: Kopr je velmi zdravou rostlinkou, proto je dobré si jeho čerstvost zachovat i na zimu. Preparation Time: Cook Time: Total Time:

Sdílení příspěvku přes sociální sítě:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*