Bazalka je velmi oblíbenou bylinkou, vyzkoušeli jste však někdy bazalkové pesto?

Hotové bazalkové pesto

Bazalka je jednou z nejoblíbenějších bylinek, je to jak díky její skvělé chuti, tak i díky pozitivním účinkům na lidské zdraví. Účinně působí na činnost žaludku a na chuť jídlu, ale také na střevní potíže a problémy s močovými cestami. Dále má protizánětlivé účinky, podílí se na léčení rozličných ran, zánětů, rýmy či astmatu. Navíc funguje jako antidepresivum i mírné antibiotikum, přičemž u žen dokáže zvyšovat tvorbu mateřského mléka. Bazalka je známa především jako koření, přičemž se používá v čerstvém i sušeném stavu. Hodí se k celé řadě pokrmů , z nichž můžeme jmenovat těstoviny či pizzu, ale také různé druhy masa, salátů, polévek anebo omáček. My doporučujeme si doma jednoduše připravit bazalkové pesto:

Fáze 1:

Připravíme si osušené 4 velké hrstě bazalkových listů, 6 lžic olivového oleje, 1 stroužek nasekaného česneku, trochu soli a 1 lžíci piniových oříšků (v krajním případě lze nahradit slunečnicovými semínky nebo vlašskými ořechy) a strouhaný parmazán (případně ještě přidat sýr pecorino).

Ingredience pro bazalkové pesto

Fáze 2:

Do mixéru dáme vše kromě strouhaného parmazánu (jednou z dalších variant je rozmixování nejdříve ořechů a česneku, poté s bazalkou, olivovým olejem a solí).

Fáze 3:

Vše rozmixujeme až vznikne pyré. Pak směs dáme do misky, kde ji smícháme se strouhaným parmazánem (nebo sýrem Grand Moravia).

Fáze 4:

Ihned naplníme čistou sklenici, kterou zavřeme a skladujeme v lednici. Hotové pesto doporučujeme zkonzumovat max. do 3 dnů nebo rovnou zamrazit.

Recipe Name: Domácí bazalkové pesto Image: https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2018/09/42409912_2129623013926437_3180118507513708544_n-e1538308133131.jpg Author: Review Date: Recipe Description: Vyzkoušejte si doma udělat jednoduché bazalkové pesto, hotové během 30 minut. Preparation Time: Cook Time: Total Time: Rating Value: 4.5 Total Reviews: 89 Reviews

Sdílení příspěvku přes sociální sítě:

  • 21
    Shares

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*