Bylinkový olej na vaření (recept) – využití ve studené i teplé kuchyni

Často a rádi vaříte? Co si takhle doma vyrobit bylinkový olej na vaření. Bylinkový olej používáme ve studené i teplé kuchyni, jemně jím dochutíme zeleninové a těstovinové saláty nebo ho přidáváme při dušení k masu pro zvýraznění chuti.

Připravíme si:

  • libovolně nasušené bylinky (volíme šalvěj, dobromysl, tymián)
  • olivový olej extra panenský
Bylinkový olej na vaření (recept) - využití ve studené i teplé kuchyni

Fáze 1: Libovolně nasušené bylinky (u čerstvých bylinek by obsah vody mohl způsobit plíseň) vložíme do vhodné skleničky. Zvolili jsme šalvěj (povzbuzuje chuť k jídlu), dobromysl (je dobrá na žaludek a proti plynatosti) a tymián (zlepšuje trávení). Můžete přidat bylinky dle Vašich možností a chutí, nebo můžete přidat i chilli papričky či kuličky celého pepře.

Bylinkový olej na vaření (recept) - využití ve studené i teplé kuchyni

Fáze 2: Vše zalijeme kvalitním olejem, použili jsme olivový olej extra panenský. Můžete použít i slunečnicový. Uzavřeme a necháme v temnu odležet, aby se do oleje uvolnilo aroma bylinek.

Bylinkový olej na vaření (recept) - využití ve studené i teplé kuchyni
Sdílet příspěvek:

Bylinky na kašel

Bylinky na
17/09/2024 Petr Sivok 0
Kašel patří mezi zdravotní potíže, které nás sužují velmi často, neboť mohou mít různé příčiny. Ať už jsou ale důvody jakékoli, na pomoc si lze vzít rozličné zástupce rostlinné říše. Plicník lékařský Při probírání bylinek [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*