Heřmánkový olej (recept) – pro péči o vaši pokožku

Heřmánek je především velmi účinnou uklidňující bylinku, což navíc platí pro tělo i mysl. Heřmánek totiž dokáže zklidňovat různé bolesti, záněty, křeče, vyrážky i infekce a pozitivně působí rovněž při žaludečních nevolnostech. Lze jej užívat také při nadýmání či bolestech zubů. Zároveň ovšem zmírňuje stres a celkově tiší nervové vypětí. Chcete-li se tedy psychicky uvolnit, zde máte vynikající možnost, jak toho dosáhnout jednoduše a poměrně efektivně (další účinky heřmánku).

V dnešním článku se dále budeme věnovat výrobě domácího heřmánkového oleje, který používáme při péči o pokožku nebo při masáži bolavých svalů. Olej si můžeme přidat i do koupele a vychutnat si pěstící lázeň (po koupeli pokožku jen zlehka osušíme).

Heřmánkový olej (recept) - pro péči o vaši pokožku

Připravíme si:

  • dvě hrsti květů heřmánku
  • lisovaný olej za studena (slunečnicový, mandlový nebo olivový)

Fáze 1: Květy heřmánku usušíme, nebo je necháme alespoň zavadnout. Dvě hrsti květů nasypeme do čisté sklenice a zalejeme vhodným olejem zastudena lisovaným. Použila jsem slunečnicový, ale můžete použít i mandlový či olivový.

Fáze 2: Skleničku uzavřeme a dbáme na to, aby všechny květy byly obaleny olejem, nevyčuhovaly a každý den skleničku protřepeme.

Fáze 3: Po 4 týdnech slijeme do tmavých lahviček a uchováváme v temnu.

Sdílet příspěvek:

Babské rady na vysoký krevní tlak

Babské rady
10/08/2019 Petr Sivok 2
Vysoký krevní tlak se v současném světě (minimálně na Západě) týká až jedné pětiny obyvatel. Bývá přitom řazen mezi civilizační choroby, které mají na svědomí obrovské množství úmrtí. Krevní tlak nemusí být pouze vysoký, ale také [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*