Kopr v soli – uchovejte si kopr jednoduše i na zimu

kopr ze zahrádky

Kopr je velmi zdravou rostlinkou, doporučuje se konzumovat při různých problémech se zažíváním, a to včetně nadýmání a žaludečních potíží. Podporuje např. tvorbu žaludečních šťáv, takže celkově zlepšuje trávení a navíc zlepšuje chuť k jídlu. Kopr také působí silně močopudně a pročišťuje močové cesty a ledviny, tím pádem bývá často doporučován i v průběhu onemocnění tohoto párového orgánu. Při pravidelné konzumaci dokáže významně podporovat imunitu a podílí se na detoxikaci organismu. Proto je dobré si jeho čerstvost zachovat i na zimu, jak na to? Zkuste si kopr naložit do soli, zde je recept:

Fáze 1: 

Kopr opláchneme (množství závisí na vás, doporučujeme jen zachovat níže uvedený poměr) a necháme osušit. Potom nadrobno nakrájíme (stonky nedáváme).

Kopr v soli - uchovejte si kopr jednoduše i na zimu

Fáze 2: 

Nakrájený kopr pak smícháme v míse se solí v poměru 1 kg kopru = 300 g soli. Rukou promačkáme a necháme přibližně 20 minut, aby pustil kopr šťávu.

Kopr v soli - uchovejte si kopr jednoduše i na zimu

Fáze 3: 

Potom kopr natlačíme do čisté, suché sklenice (jde to dobře „nabírátkem“ na med), zašroubujeme a uchováváme v lednici. Povrch můžeme ještě trošku posypat solí. Kopr naložený v soli má stejné využití jako kopr čerstvý. Přidáváme do kulajdy, omáčky či pomazánek jen musíme pamatovat na to, že pokrm případně dosolíme až po přidání kopru (vzhledem k tomu, jak je již slaný).

Kopr v soli - uchovejte si kopr jednoduše i na zimu
Hotový kopr v soli
Sdílet příspěvek:

Babské rady na vysoký krevní tlak

Babské rady
28/10/2024 Petr Sivok 2
Vysoký krevní tlak se v současném světě (minimálně na Západě) týká až jedné pětiny obyvatel. Bývá přitom řazen mezi civilizační choroby, které mají na svědomí obrovské množství úmrtí. Krevní tlak nemusí být pouze vysoký, ale také [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*