Těžba soli v Senegalu

Těžba soli, jezero Retba 1

Existují tři způsoby těžby soli – hornická těžba, louhování a odpařováním mořské vody.

Zde si ukazujeme nejstarší způsob získávání soli a to je odpařování mořské vody. Mořskou vodou se naplní mělké nádrže v tomto případě jezero Retba a za působení velmi silného slunečního afirckého záření  se voda vypařuje. Barva soli je po odpaření vody mírně našedlá, pokud chceme získat klasickou barvu soli, musí ještě projít procesem rafinace (technologický postup, kterým se čistí vstupní surovina).

Těžba soli je hlavním zdrojem obživy pro obyvatele Senegalu. Senegalci tráví až 12 hodin těžké práce na dně jezera škrábáním soli a plněním loděk.

[supsystic-gallery id=18]

Sdílet příspěvek:

Tinktura z třapatky nachové (recept) – podporuje imunitu

Oleje, masti a tinktury
14/09/2019 Katerina 0
Třapatka nachová (echinacea) se řadí mezi účinná přírodní antibiotika. Výrazně přitom podporuje imunitu, neboť stimuluje imunitní systém. Už severoameričtí indiáni ji v minulosti používali k prevenci a léčbě rýmy a bolestí v krku, k čemuž lze [...]

Medvědí česnek tinktura (recept) – kapky na podporu paměti

Oleje, masti a tinktury
23/03/2020 Katerina 0
Medvědí česnek (správně česnek medvědí) je jedním z prvních poslů jara, který nám stejně jako třeba sněženka podsněžník může po zimě výrazně pomoci nabrat novou vitalitu. Používají se čerstvé listy, protože sušením ztrácejí léčivé účinky. Drobně [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*