Těžba soli v Senegalu

Těžba soli, jezero Retba 1

Existují tři způsoby těžby soli – hornická těžba, louhování a odpařováním mořské vody.

Zde si ukazujeme nejstarší způsob získávání soli a to je odpařování mořské vody. Mořskou vodou se naplní mělké nádrže v tomto případě jezero Retba a za působení velmi silného slunečního afirckého záření  se voda vypařuje. Barva soli je po odpaření vody mírně našedlá, pokud chceme získat klasickou barvu soli, musí ještě projít procesem rafinace (technologický postup, kterým se čistí vstupní surovina).

Těžba soli je hlavním zdrojem obživy pro obyvatele Senegalu. Senegalci tráví až 12 hodin těžké práce na dně jezera škrábáním soli a plněním loděk.

[supsystic-gallery id=18]

Sdílet příspěvek:

Jahodárna Brozany – jahodárny 1

Fotoreporty
10/06/2017 Petr Sivok 0
V dnešním fotoreportu se vydáme do Brožan nad Ohří, kde se nachází rozlohou menší jahodárna. Jahodárna nabízí jak samosběr tak i stánek s ovocem a zeleninou. Konkrétně zde můžete najít různé mošty, šťávy, jahody, mrkev, [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*