Šípkový čaj (recept): lahodný, voňavý a zdravý nápoj

Šípkový čaj je nejen lahodný a voňavý, ale zároveň se jedná o výtečný zdroj vitamínů, minerálů, tříslovin nebo flavonoidů. Díky tomu působí antioxidačně, pomoci může při nachlazení, kašli a horečkách, pozitivně působí na trávení a žaludek, stejně jako na močové cesty nebo ledviny. Příprava přitom není nijak obtížná a zvládne ji každý.

Šípkový čaj (recept): lahodný, voňavý a zdravý nápoj

Připravíme si:

  • čerstvé šípky (tvrdé či měkké)
  • voda

Fáze 1: Čerstvé šípky opláchnete vodou a necháte okapat. Následně buď rozkrojíte napůl (lépe se louhují), nebo necháte celé plody.

Fáze 2: Přiměřené množství vložíte do vhodné nádoby, zalijete vodou a necháte přes noc louhovat.

Šípkový čaj (recept): lahodný, voňavý a zdravý nápoj

Fáze 3: Šípkový čaj dáte pomalu vařit, ale ne klokotem, a to asi po dobu 15 minut. Hotový nápoj scedíte přes jemné sítko, jelikož šípky obsahují jemné chloupky, které by vás mohly v krku dráždit ke kašli.

Šípkový čaj (recept): lahodný, voňavý a zdravý nápoj
Šípkový čaj (recept): lahodný, voňavý a zdravý nápoj

Použití: Šípky lze použít na přípravu čaje opakovaně, nejsilnější je 2. a 3. výluh. Poté je vyhoďte.

Šípkový čaj (recept): lahodný, voňavý a zdravý nápoj
Šípkový čaj (recept): lahodný, voňavý a zdravý nápoj
Sdílet příspěvek:

Babské rady na vysoký krevní tlak

Babské rady
10/08/2019 Petr Sivok 2
Vysoký krevní tlak se v současném světě (minimálně na Západě) týká až jedné pětiny obyvatel. Bývá přitom řazen mezi civilizační choroby, které mají na svědomí obrovské množství úmrtí. Krevní tlak nemusí být pouze vysoký, ale také [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*