Pita chléb – poznejte jeho výhody a využití i v naší české kuchyni

Pita chléb
Pita chléb s falafalem

Ačkoli Češi nedají dopustit na tradiční bílý chléb, stále častěji se objevují různé alternativy. Jednou z nich je pita, tedy druh (především) pšeničného pečiva, které se připravuje při vysokých teplotách a disponuje kapsou.

Jaký je původ pita chleba?

Původní domovinou pita chleba je s největší pravděpodobností Mezopotámie, přičemž první záznamy pocházejí zhruba z roku 2 500 př. Kr. Odtud se začal šířit do dalších přilehlých oblastí, tzn. po celé Přední Asii, Středomoří a na Balkán. Všude se používal k plnění náplněmi, anebo jako příloha. V moderní době si potom získal oblibu i v dalších částech světa a už spoustu let ho lze ochutnat také v České republice. Stále se ale zejména jde o tradiční pokrm blízkovýchodní a středomořské kuchyně.

Pokračování článku o pita chlebu na Jímeto.cz……

Sdílet příspěvek:

Tinktura z kokošky pastuší tobolky (recept)

Oleje, masti a tinktury
19/04/2020 Petr Sivok 0
Kokoška pastuší tobolka je známá především tím, že má schopnost zastavovat či snižovat vnější a vnitřní krvácení. Z tohoto důvodu byla v minulosti hojně využívána, ale v případně nouze ji lze použít i dnes. Kokošku pastuší [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*