Pampeliškový sirup za studena (recept)

Pampeliškový sirup snoubí hned několik pozitiv. Předně se snadno připravuje, dále výborně chutná a v neposlední řadě nelze opomenout ani jeho kladné účinky na lidské zdraví. Chcete-li tedy rozšířit svou domácí „lékárnu“ o něco chutného a zdravého, rozhodně si jej můžete zkusit připravit. Pokud nevíte jak na to, na následujících řádcích vám poradíme postup krok za krokem.

Připravíme si:

  • přibližně 300 květů natrhaných květů pampelišek
  • třtinový cukr
  • citron 1 až 2 kusy

Fáze 1: 300 květů natrhaných v plném květu za slunečného počasí ponecháme chvíli rozložené, aby z nich mohli vylézt případní broučci.

Fáze 2: Do čisté sklenice jsme vrstvili květy pampelišky, prosypávali třtinovým cukrem a prokládali kolečky oloupaného citronu. Poslední vrstva je vždy cukr.

Fáze 3: Sklenici pak necháte za oknem, kde sluníčko sirup dokončí. Sléváme až když je cukr zcela rozpuštěný, ne dříve jak za 14 dní.

  • 216
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*