![Pampeliškový sirup za studena](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2020/04/pampeliskovy-sirup-za-studena2-678x381.jpg)
Pampeliškový sirup snoubí hned několik pozitiv. Předně se snadno připravuje, dále výborně chutná a v neposlední řadě nelze opomenout ani jeho kladné účinky na lidské zdraví. Chcete-li tedy rozšířit svou domácí „lékárnu“ o něco chutného a zdravého, rozhodně si jej můžete zkusit připravit. Pokud nevíte jak na to, na následujících řádcích vám poradíme postup krok za krokem.
Připravíme si:
- přibližně 300 květů natrhaných květů pampelišek
- třtinový cukr
- citron 1 až 2 kusy
![Pampeliškový sirup za studena (recept) Pampeliškový sirup za studena (recept)](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2020/04/94203534_219460126005904_266490205182099456_n-1024x768.jpg)
Fáze 1: 300 květů natrhaných v plném květu za slunečného počasí ponecháme chvíli rozložené, aby z nich mohli vylézt případní broučci.
Fáze 2: Do čisté sklenice jsme vrstvili květy pampelišky, prosypávali třtinovým cukrem a prokládali kolečky oloupaného citronu. Poslední vrstva je vždy cukr.
![Pampeliškový sirup za studena (recept) Pampeliškový sirup za studena (recept)](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2020/04/pampeliskovy-sirup-za-studena5-1024x768.jpg)
Fáze 3: Sklenici pak necháte za oknem, kde sluníčko sirup dokončí. Sléváme až když je cukr zcela rozpuštěný, ne dříve jak za 14 dní.
![Pampeliškový sirup za studena (recept) Pampeliškový sirup za studena (recept)](https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2020/04/pampeliskovy-sirup7.jpg)
Napište komentář