Sirup z rýmovníku za studena (recept)

Přinášíme další recept na sirup z rýmovníku, tentokrát zastudena. Jak dále uvidíte, postup je poměrně jednoduchý.

Připravíme si:

  • lístky rýmovníku
  • třtinový cukr
  • citrón ideálně bio
  • pomeranč ideálně bio
Sirup z rýmovníku za studena (recept)

Fáze 1: Do čisté sklenice střídavě vrstvíme nalámané lístky rýmovníku, třtinový cukr a na kolečka nakrájený citron nebo i pomeranč (pokud nemáte bio, odstraňte i kůru a semínka), poslední vrstva by měla být cukr.

Sirup z rýmovníku za studena (recept)
Sirup z rýmovníku za studena (recept)

Fáze 2: Necháme na okně několik dnů (týdnů), dokud nepustí rýmovník šťávu (vyfotili jsem Vám rozdíl 2 dnů) a cukr se nerozpustí.

Sirup z rýmovníku za studena (recept)
Sirup z rýmovníku za studena (recept)

Fáze 3: Občas protřepeme, kontrolujeme aby nezačal plesnivět. Poté scedíme přes plátýnko, uchováváme v chladu a užíváme při nachlazení (děti 1 lžička 3x denně, dospělí 1 lžíce 3x denně). Rýmovník rychle roste a snadno se množí. Stačí zaštípnutý kousek rostlinky vložit do vlhkého substrátu nebo vody, kde pustí kořínky.

Sdílet příspěvek:

Ostružinovo mátový džem (recept)

Džemy
13/10/2020 Petr Sivok 0
Plody ostružiníku jsou dnes považovány za velmi zdravé ovoce, léčivé účinky však mají rovněž listy. Nezpochybnitelné jsou např. výtečné antioxidační vlastnosti, naopak máta obsahuje mnoho látek, které mohou významně ovlivňovat trávící soustavu člověka. Dokážou totiž pomáhat při [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*