Pálení záhy (pyróza) je choroba, která dnes postihuje mnoho lidí. U někoho ji může vyvolat stres, na vině je ale především nezdravá strava. Pokud často konzumujete smažená, mastná nebo pikantní jídla, tučné maso a plnotučné mléčné výrobky, dříve či později se s pálením žáhy zřejmě také „setkáte“, zvláště jestli zároveň pijete kávu a alkohol. Toto onemocnění je přitom konkrétně způsobeno tzv. gastroezofageálním reflexem, tedy návratem obsahu žaludku do jícnu. Následkem toho dochází k dráždění jícnu kyselými žaludečními šťávami, což vede k nepříjemným pálivým pocitům v hrudi, jež postupují směrem do krku. S pálením žáhy vám ale mohou pomoci i některé rostliny, které naleznete v této kategorii.
Černá sůl – kvalitnější sůl vhodná pro lepší zažívání
Jak už věděli autoři starých příběhů, sůl je nad zlato. Obsahuje totiž minerální látky (především chlór a sodík), které jsou nezbytné pro správné fungování organismu. Na druhou stranu běžná kuchyňská sůl není příliš zdravá, a […]