Kebab – v poslední době velmi oblíben, znáte však o něm úplně vše?

kebab v housce

Kebab je tradičním masným pokrmem, který pochází z oblasti Přední Asie. Především během 20. století se navíc rozšířil i do dalších oblastí světa a dnes zažívá „boom“ rovněž v České republice.

Stručná historie kebabu

Původ kebabu je zřejmě nutné hledat v Iráku. Minimálně se tu odedávna prodávalo rožněné jehněčí maso. Tento zvyk se postupně dostal na území dnešního Turecka (tehdy Osmanské říše), kde se velmi rychle rozšířil a vzniklo mnoho rozličných variant. Následně se s osmanskou mocenskou politikou a s přistěhovalci začal dostávat i do dalších zemí, a to nejen v Evropě (nejvíce do Řecka, Německa a Rakouska), ale také za Atlantik. Rovněž ve Spojených státech amerických dnes tedy kebab patří k nejrozšířenějším jídlům ve fast foodech. Tento trend je ostatně v posledních letech neustále rozšířenější také u násPokračování článku o kebabu na Jímeto.cz……

Sdílet příspěvek:

Babské rady na vysoký krevní tlak

Babské rady
28/10/2024 Petr Sivok 2
Vysoký krevní tlak se v současném světě (minimálně na Západě) týká až jedné pětiny obyvatel. Bývá přitom řazen mezi civilizační choroby, které mají na svědomí obrovské množství úmrtí. Krevní tlak nemusí být pouze vysoký, ale také [...]

Těžba soli v Senegalu

Fotoreporty
18/03/2017 Petr Sivok 0
Existují tři způsoby těžby soli – hornická těžba, louhování a odpařováním mořské vody. Zde si ukazujeme nejstarší způsob získávání soli a to je odpařování mořské vody. Mořskou vodou se naplní mělké nádrže v tomto případě [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*