Sušená (pečená) rajčata s bazalkou – jednoduchý a chutný recept

sušená rajčata a domácí kečup
Domácí produkty z rajčat

Věděli jste, že rajčata obsahují mnohé účinné látky jako vitamíny (A, B, C, E nebo K), minerály (draslík, železo, fosfor, vápník či hořčík), vlákninu anebo karoten? Díky tomu pomohou s celou řadou problémů. Konkrétně mají antioxidační vlastnosti, takže zpomalují stárnutí, a jsou vysoce zásadotvorné. Velmi důležitá je i schopnost snižovat hladinu cholesterolu a krevního tlaku. To znamená, že mají kladný vliv na celou kardiovaskulární soustavu. Více informací pak v našem článku o rajčatech. Nyní se budeme věnovat již skvělému receptu na přípravu sušených rajčat s bazalkou.

Již k samotné přípravě:

Fáze 1: Malé rajčata omyjeme, osušíme, rozpůlíme a dáme na plech s pečícím papírem. Posypeme jemně bylinkovou solí. Dáme do horkovzdušné trouby na 120C a pomalu sušíme (pečeme) do požadované konzistence. Záleží na velikosti a druhu rajčat. Nám to trvalo přibližně 2 hodiny.

Fáze 2: Vychladlá rajčata je potřeba dále smíchat v míse s olivovým olejem a hrstí nadrobno nakrájené čerstvé bazalky a dobromysli. Můžete přidat i česnek nakrájený na plátky. Vše pak dejte do skleničky a uchovejte v ledničce. Je důležité, aby rajčata byla zcela ponořená v oleji, potom vydrží v ledničce i rok. Většinou se dají přidat k těstovinám, nebo jen tak k masu, výborná je i pomazánka s cottage sýrem a sušenými rajčaty.

Recipe Name: Sušená (pečená) rajčata s bazalkou Image: https://www.bylinkovo.cz/wp-content/uploads/2018/09/Bez-názvu-1.jpg Author: Review Date: Recipe Description: Rajčata obsahují mnohé účinné látky jako vitamíny, vyzkoušejte proto další z našich receptů. Preparation Time: Cook Time: Total Time: Rating Value: 4.5 Total Reviews: 59 Reviews

Sdílení příspěvku přes sociální sítě:

  • 5
    Shares

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*