Sušená (pečená) rajčata s bazalkou – jednoduchý a chutný recept

sušená rajčata a domácí kečup
Domácí produkty z rajčat

Věděli jste, že rajčata obsahují mnohé účinné látky jako vitamíny (A, B, C, E nebo K), minerály (draslík, železo, fosfor, vápník či hořčík), vlákninu anebo karoten? Díky tomu pomohou s celou řadou problémů. Konkrétně mají antioxidační vlastnosti, takže zpomalují stárnutí, a jsou vysoce zásadotvorné. Velmi důležitá je i schopnost snižovat hladinu cholesterolu a krevního tlaku. To znamená, že mají kladný vliv na celou kardiovaskulární soustavu. Více informací pak v našem článku o rajčatech. Nyní se budeme věnovat již skvělému receptu na přípravu sušených rajčat s bazalkou.

Již k samotné přípravě:

Fáze 1: Malé rajčata omyjeme, osušíme, rozpůlíme a dáme na plech s pečícím papírem. Posypeme jemně bylinkovou solí. Dáme do horkovzdušné trouby na 120C a pomalu sušíme (pečeme) do požadované konzistence. Záleží na velikosti a druhu rajčat. Nám to trvalo přibližně 2 hodiny.

Sušená (pečená) rajčata s bazalkou - jednoduchý a chutný recept

Fáze 2: Vychladlá rajčata je potřeba dále smíchat v míse s olivovým olejem a hrstí nadrobno nakrájené čerstvé bazalky a dobromysli. Můžete přidat i česnek nakrájený na plátky. Vše pak dejte do skleničky a uchovejte v ledničce. Je důležité, aby rajčata byla zcela ponořená v oleji, potom vydrží v ledničce i rok. Většinou se dají přidat k těstovinám, nebo jen tak k masu, výborná je i pomazánka s cottage sýrem a sušenými rajčaty.

Sdílet příspěvek:

Ricinový olej: zdroj zdraví a krásy celého těla

Nápoje a oleje
14/01/2020 Petr Sivok 0
Ricinový olej je vyráběn ze semen skočce obecného neboli ricinovníku (Ricinus communis), přičemž obsahuje značné množství mastných kyselin. Jeho uplatnění je tedy opravdu široké. Používá se kupříkladu při výrobě barviv, plastů, vosků či maziv. Na [...]

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*