Medvědí česnek je jedním z poslů jara. Navíc se jedná o účinnou léčivou rostlinu, která pomáhá při detoxikaci organismu, ale pozitivně působí třeba i na trávení, případně na krevní tlak, hladinu cukru nebo cholesterolu v krvi. Zároveň jde o zajímavou kuchyňskou ingredienci, která je vynikající např. s bramborovými nočky.
Připravíme si:
- 1 cibulka nadrobno nasekaná
- kuřecí prsíčka nadrobno nakrájená
- omyté listy medvědího česneku
- smetana
- olivový olej
- pepř a sůl
Fáze 1: Na troše olivového oleje na pánvi orestujte cibulku a přidáte maso, které osolíte a opepříte. Až maso zezlátne, přidáte nejprve nadrobno nasekané stonky z medvědího česneku a až po chvilce nahrubo nasekané listy.
Fáze 2: Chvilku společně orestujete a pak přilijete smetanu. Necháte chvíli provařit, až smetana mírně zhoustne. Přisypete hotové nočky (pokud máte radši menší, udělejte je přes haluškové síto), promícháte a můžete podávat.
Napište komentář